Superhjälten Jippi!

Här ska ni få läsa Skutan 1:s alldeles egna berättelse om leoparden Jippi som inte var en vanlig leopard utan en SUPERHJÄLTE 😃

————————————————————————————————————————————————

Superhjälten Jippi.

Det var en gång en stad som hette Varberg. I Varberg fanns det en skola som hette Påskbergsskolan. Leoparden Jippi bodde i en park i Varberg. Jippi var en superhjälte. I staden bodde en mycket otrevlig hund som hette Simon. Han hade ingen husse eller matte och han hittade bara på en massa bus hela dagarna. Han tog mos från Påskbergsskolans matsal och gjorde bollar av det och slängde på skolan. Korvarna tog han också och åt upp. Barnen fick bara sallad att äta.

Rektorn satt en dag på sitt kontor och sträckte ut sig och tog av sig sina skor. Hunden Simon smög in på skolan och tog rektorns skor. Simon bara busade.

En dag är Simon på riktigt bushumör. Han får syn på en liten flicka som hette Mia som kommer ut från skolan, hon sneddar ett litet skogsområde där det finns en damm. Solen skiner och det är varmt, himlen är mörk och fåglarna kvittrar. Plötsligt hörs ett muller. Mias hjärta börjar slå fortare. Simon hoppar fram och skrämmer Mia så hon ramlar i dammen. Mia ropar -hjälp! Jippi ligger i sin trädgården och myser när hon hör någon ropa på hjälp. Hennes superhjältemantel växer fram på ryggen. Hon blir supersnabb och flyger till dammen och räddar Mia ur vattnet.

Jippi flyger ifatt Simon. Simon säger att han inte har gjort något. Han ville bara skoja. Jippi säger att Simon måste sluta med alla sina bus för det är inte roligt. Simon blir ledsen. Han tror att han ska få vänner om han busar. Mia frågar sina föräldrar om Simon kan få bli deras hund. Det får han. Mia tar med Simon hem och tvättar honom ren och fin. Sen får Simon följa med Mia till skolan och träffa hennes klasskompisar. Jippi kommer också till skolan och där får Mia och hennes kompisar pröva att flyga på Jippis rygg.

Författare: Skutan 1

Medförfattare: Åsa Öhnell

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Superhjälten Jippi!

  1. mgl225 skriver:

    Vad påhittig och fin den blev

    Gillad av 1 person

  2. kaan306 skriver:

    Tack snälla Minna, vi är riktigt stolta över vår berättelse.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s